Till sidans huvudinnehåll

Att motverka orättvisor i världen

Välkommen till denna spännande föreläsning med Alexia Naris och Eveline Gowases från Pots of Hope i Namibia och Kajsa Lönegård från Olof Palmes internationella center onsdag 12 juni klockan 14-16 på ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25, Norrköping

Publicerad 2024-05-30

 

Pots of Hope – hur och varför?

Organisationen Pots of Hope är verksam lokalt i ett par mindre samhällen i Namibia och arbetar för att motverka våld i nära relationer och barnäktenskap, öka kunskapen om HIV, påverka politiker, polismyndigheter, tjänstepersoner och traditionella ledare. Vilken skillnad kan en liten gräsrotsorganisation göra, hur arbetar de och vad betyder det stöd de får från svenska partners och svensk bistånd för dem? Möt Alexia Naris och Eveline Gowases från Pots of Hope som berättar om verksamheten och låter oss pröva på en av deras metoder för att arbeta med svåra och känsliga frågor i grupp. Genomförs på engelska.

Internationell solidaritet – vad händer med biståndet?

Genom att stödja och arbeta tillsammans med fackföreningar, socialdemokratiska systerpartier och civilsamhällesorganisationer i ett 30-tal länder bidrar Olof Palmes internationella center till internationellt arbete för fred, demokrati, social rättvisa och mänskliga rättigheter. Pots of Hope är en av många verksamheter som får stöd, bland annat genom statliga pengar för bistånd. Nu läggs biståndspolitiken om rejält. Vad får det för konsekvenser för internationell solidaritet? Hur kan svenska organisationer fortsatt engagera sig? Möt Kajsa Lönegård från Olof Palmes internationella center som berättar och om dessa frågor.

Kostnadsfritt. Det bjuds på lättare förtäring. Anmäl dig här. 

Dela artikeln