Hoppa till huvudinnehåll

Vad kan du göra i klimatkrisen?

Publicerad

Folkbildningen är en viktig byggsten i en rättvis omställningen till en hållbar planet. Tillsammans kan vi folkbilda, skriva opinionsartiklar, skapa grannsamverkan, bilda oss kring alternativa sätt att utforma samhället och lära om organisering i klimatkampen. ABF Malmö finns för att stötta er!

1. Gå med i en förening

Sverige sjuder av verksamhet som arbetar med miljörättvisa och klimatkamp på olika sätt. Ett av de enklaste sätten att kick-starta din folkbildande aktivism är att gå med i någon av de befinliga rörelserna som kämpar för klimatet.

Några miljö- och klimatföreningar:

2. Starta en studiecirkel

Starta en studiecirkel om klimatförändringar, hållbarhet och ekologi. Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra. Samla minst tre personer och starta studiecirkeln. ABF kan hjälp till med studiematerialet, teknisk utrustning, lokaler och nätverk.

3. Bli cirkelledare

Bli en vass ledare som kan organisera studiegrupper, djupdyka i studiematerial, leda cirkelverksamhet och planera folkbildande aktiviteter. Utbilda dig till cirkelledare hos ABF Malmö.

 

4. Folkbilda om klimatkrisen – här finns färdigt material!

ABF Malmö har tagit fram neutralt Agenda 2030-material som kan användas av samtliga studieförbund och föreningar i Sverige. I en öppen mapp finns bilder, texter och videos för sociala medier, affischer att skriva ut, tryckfiler för material med mera. 

Du hittar allt här: http://bit.ly/agenda2030-ABF

 

Om Agenda 2030

Agenda 2030 består av 17 globala mål för hållbar utveckling som syftar till att utrota fattigdom, stoppa klimatförändringar och skapa fredliga och trygga samhällen. Läs mer på globalamalen.se.

ABF Malmö uppmuntrar särskilt initiativ och lärande med koppling till de globala målen och Agenda 2030.