Hoppa till huvudinnehåll

RåFILM får Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö 2022

Publicerad

Filmkollektivet RåFilm får priset för sitt arbete med att arrangera Arbetar filmfestivalen. Festivalen har blivit ett återkommande och viktigt inslag för arbetarrörelsen i Malmö. De får ett stipendium på 15.000 kr.

Juryns motivering lyder:

Genom sitt arbete knyter de skickligt samman fackliga rörelser och nätverk med kulturen i fokus. Genom festivalen tillgängliggörs inte bara arbetarfilm för allmänheten, de skapar också en viktig mötesplats för arbetarrörelsens olika organisationer.    

NLFF 2021. Foton: Tigran Arkelyan. 

RåFILM

RåFILM är ett filmkollektiv som belyser samhällsfrågor, ifrågasätter normer och verkar för social rättvisa. Vi producerar och distribuerar film, arrangerar visningar och arbetar med pedagogisk verksamhet/folkbildning. RåFILM arrangerar bland annat Arbetar Filmfestivalen.

Läs mer: rafilm.se

Arbetar filmfestivalen (Nordic Labour Film Festival)

Arbetar Filmfestivalen är ingen vanlig filmfestival. Vi är både en samlingspunkt i Norden för arbetarfilm och en plattform för en ny arbetarrörelse. I fokus står förutom film även samtal och aktiviteter för lärande, nya möten, nya visioner och organisering. Vi är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. Med Malmö som nav vill vi även samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen. 

Läs mer: www.nlff.se

Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö

Arbetarrörelsen kulturpris i Malmö utdelas av LO-facken i Malmö, Malmö Arbetarekommun och ABF Malmö till den person eller grupp i Malmö som kan gestalta morgondagens arbetsliv, i ett demokratiskt och solidariskt samhälle. Stiftarna vill med kulturpriset lyfta fram kulturutövare inom arbetarrörelsen.