Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och utbildningar för cirkelledare och föreningar

Publicerad

Cirkelledarkaféer, studieinspirationsträffar och utbildningar. Här hittar du vårens aktiviteter för dig som är cirkelledare och förening. Fylls på!

Utbildningar i kommunikation

Under våren håller ABF Malmös kommunikatör Michaela sex snabbutbildningar i kommunikation. Utbildningarna är ungefär en timma, du får inspiration och verktyg för att själv arbeta vidare i föreningen. Gratis!

Läs mer och anmäl dig här.

 

Introduktionsträffar

För att bli cirkelledare hos ABF börjar du med att gå en introduktionsträff. Här får du vårt introduktionsmaterial och en första inblick i ABF, folkbildningen och cirkelledarrollen. Om du redan fått en introduktion av någon på ABF, kan du istället anmäla dig direkt till cirkelledarutbildning GRUND.

Anmäl dig här.

Cirkelledarutbildning GRUND

Efter introduktionsträffen kan du sätta igång din studiecirkel. Inom ett år ska du gå cirkelledarutbildning GRUND. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg som du kommer att ha nytta av i många sammanhang, som demokratiskt lärande, kommunikation och ledarskap. Du får ett kursintyg efter avslutad cirkelledarutbildning.

Anmäl dig här.

Den digitala studiecirkeln

En utbildning för dig som vill lära dig hur du håller en studiecirkel i Teams! Här får du verktyg som stöd för att genomföra din digitala studiecirkel. Utbildningen tar upp följande: Teams som verktyg, Presentation, Förväntningar, Regelverk, Förutsättningar, Arbetsplan, Vår värdegrund på distans, Metoder och verktyg samt Utvärdering.

Anmäl dig här.

20/2: Ledarskapsutbildning inom dans

ABF arrangerar en digital ledarskapsutbildning för cirkelledare inom dans från hela landet. Du får specifika verktyg för dig som är cirkelledare kring hur du kan göra din dansverksamhet mer inkluderande. Gratis!

Anmäl dig här.

2/4: Gruppdynamik i studiecirklar

Att jobba med människor är utmanande och spännande. I studiecirkeln kommer människor med olika behov och bakgrund samman för ett gemensamt mål och intresse. Hur får du dessa att arbeta tillsammans och fungera som en grupp? ABF Helsingborg håller utbildning för cirkelledare kring gruppdynamik.

Anmäl dig här. 

20/4: Inkludera flera i folkbildningen, studiecirkeln och föreningen 

Hur kan vi vara mer inkluderande i våra studiecirklar och i folkbildningen? Och hur vi kan arbeta för att säkerställa en jämställd organisationskultur? Jämställd Utveckling hjälper er att påbörja eller utveckla detta arbete!

Anmäl dig här.

7/5: Inspirationsdag för cirkelledare – pedagogisk nytändning tillsammans!

Nu kan vi äntligen åter träffas fysiskt! Dagen tillsammans bjuder på ett fullspäckat program med inspiration, föreläsningar, kulturinslag, prova på-aktiviteter och en rad olika workshops om pedagogiska verktyg, demokrati och folkbildning, inkludering och mycket mer!

Backagården, Höör. Lördag 7 maj kl. 09.00-16.00.

Anmäl dig här.

28/5: Ungas organisering för rättvis omställning

Välkommen på en träff där vi tillsammans lär mer om hur vi kan bygga samarbete och internationell solidaritet med exempel från ungas organisering i Sydafrika och Sverige! 
ABF Malmö. Lördag 28 maj kl. 10.30-12.30. 

Anmäl dig här.

31/5: Inkludera flera

Malmö Folkhögskola presenterar en kortversion av sin kurs INKLUDERA FLERA. Hur kan förändring och utveckling ske genom metoder som främjar samarbete och inkludering? Kvällen innehåller övningar och genomgångar av grunderna inom Deltagande aktionsforskning och Normkritisk pedagogik. 
ABF Malmö. Tisdag 31 maj kl. 18.00-20.00. 

Anmäl dig här.

Levande förening – en utbildning om att engagera medlemmar

För föreningar och cirkelledare finns flera olika utbildningar kring föreningsarbete och -utveckling. Utbildningen Levande förening hjälper er att växa som individer och som organisation. 

Innehåll på utbildningen:

  • Hitta fler vägar att nå nya målgrupper
  • Rekrytera fler medlemmar och behålla
  • Öka engagemanget hos de medlemmar ni redan har
  • Sätt upp en handlingsplan för medlemsarbetet
  • Inspireras av filmer
  • Reflektionsövningar
  • Fördjupningstips för såväl den stora som den lilla föreningen

Utbildningen Levande förening gör ni tillsammans med hjälp av ett onlineverktyg när det passar er!

Prata med din kontaktperson, eller maila info.malmo@abf.se för att gå utbildningen.