Hoppa till huvudinnehåll

Arrangera Overshootfestivalen – för klimathopp och rättvisa!

Publicerad

Vill du vara med och arrangera Overshootfestival i Folkets park i juli? Festivalen kommer bland annat innehålla musikuppträdanden, föreläsningar, workshops, barnteater, klädbyte, återbruk, Malmös största knytis och mycket mer!

Vad är Overshoot Day?

Earth Overshoot Day infaller den 27e juli i år, och betyder att om vi fortsätter leva som vi gör så har vi förbrukat årets resurser den dagen. Vi vet att det är de bäst ekonomiskt ställda som bidrar till de största utsläppen såväl globalt som lokalt. Om alla hade levt som vi gör i Sverige så hade vi haft slut på resurserna redan 3e april i år. Overshoot day visar alltså att miljörättvisa går hand i hand med social rättvisa. 

Därför är det tur att Malmö myllrar av föreningar och rättviserörelser som kämpar för vår allas framtid! 

Endagsfestival 27 juli i Folkets Park

Som ett led i att uppmärksamma Overshoot day arrangeras en endagsfestival i Folkets park i Malmö den 27e juli. Vi vill att folk ska känna hopp om social rättvisa, naturens överlevnad och en framtid värd att tro på. 

Festivalen kommer bland annat innehålla musikuppträdanden, föreläsningar, workshops, barnteater, klädbyte, återbruk, Malmös största knytis och mycket mer! 

Din förening kan vara med och arrangera

Föreningar kommer kunna bidra med bland annat workshops, tal, bokbord eller bara genom att närvara och delta! Har du en idé som du vill göra på festivalen, vill du få glöd och stöd tillsammans med andra, hitta samarbeten och nya vägar framåt? 

Kontakta Emma: emma.ley@abf.se.