Hoppa till huvudinnehåll

Utbildningar för föreningar och cirkelledare

Publicerad

Utbildningar, workshops och cirkelledarkaféer. Här hittar du höstens utbildningar och aktiviteter för dig som är cirkelledare eller med i en förening. Varmt välkommen!

🔮 Introduktion till ABF

För att arrangera folkbildande aktiviteter och för att bli cirkelledare börjar du med att gĂ„ en introduktionstrĂ€ff. HĂ€r fĂ„r du vĂ„rt introduktionsmaterial och en första inblick i ABF, folkbildningen och cirkelledarrollen. Om du redan fĂ„tt en introduktion till ABF, kan du istĂ€llet anmĂ€la dig direkt till grundutbildningen för cirkelledare. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 Hela hösten

📍Digitalt via Zoom, eller i ABF-huset i Malmö

 

🔮 Grundutbildning för cirkelledare 

NĂ€r du vill fördjupa dina kunskaper som cirkelledare kan du gĂ„ vĂ„r grundutbildning för cirkelledare (cirkelledarutbildning GRUND). Utbildningen ger dig verktyg som du kommer att ha nytta av i mĂ„nga sammanhang, som demokratiskt lĂ€rande och pedagogik, att leda grupper och kommunikation. Du fĂ„r ett kursintyg efter avslutad utbildning! LĂ€s mer hĂ€r.

📆 Hela hösten

📍ABF-huset i Malmö

 

🔮 Utbildning om att söka och driva projekt (digitalt)

Är er förening nyfiken pĂ„ att veta mer om hur projektformen kan anvĂ€ndas som verktyg i föreningens arbete? ABF i SkĂ„ne bjuder in till en grundlĂ€ggande projektintroduktion dĂ€r vi ger konkreta tips om hur ni kan utveckla en projektidĂ© och fĂ„ inspiration kring var ni kan hitta finansiering att söka. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 4 september

📍Digitalt

 

🔮 Facklig introduktion

Vill du lĂ€ra dig mer om dina rĂ€ttigheter pĂ„ jobbet och hur du kan organisera dig pĂ„ din arbetsplats? PĂ„ ABF:s fackliga utbildningar fĂ„r du, tillsammans med andra, lĂ€ra dig hur facken uppkom och hur vi genom facklig kamp har lyckats höja vĂ„ra löner och fĂ„ betald semester – och vad vi kan göra framĂ„t! LĂ€s mer hĂ€r.

📆 Hela hösten

📍ABF-huset i Malmö

 

🔮 Grundutbildning för fackliga studieorganisatörer

I vĂ„rt folkrörelsearbete krĂ€vs en stark facklig studieorganisation som befolkas av kunniga, engagerade förtroendevalda som brinner för studieverksamhet! HĂ€r fĂ„r du grundlĂ€ggande kunskaper för att kunna bedriva facklig studieverksamhet och rekryterande samtal. AnmĂ€l dig senast 14 augusti. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 September och oktober

📍BackagĂ„rden i Höör

 

🔮 Konferens om arbetarrörelsens historia

Det finns ett stort behov av kunskap om arbetarrörelsens historia, som nu diskuteras runtom i partiföreningar, fackliga organisationer, kvinnoorganisationer m.m. Under den hÀr konferensen lÀr vi oss mer om och diskuterar rörelsens historia. Vilka Àr arbetarrörelsens visioner och vem ska skriva vÄr historia? LÀs mer hÀr.

📆 6 oktober

📍BackagĂ„rden i Höör

 

🔮 Facklig pedagogisk grundutbildning

HĂ€r fĂ„r du som Ă€r handledare grundlĂ€ggande pedagogiska kunskaper samt insikt om att möta mĂ€nniskor dĂ€r de Ă€r. FĂ„ kĂ€nnedom om ABFs vĂ€rderingar, bli en trygg ledare med koll pĂ„ folkbildning och dess pedagogik. AnmĂ€l dig senast 18 augusti. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 September och november

📍BackagĂ„rden i Höör

 

🔮 Studiecirkelns pedagogik och demokratiskt lĂ€rande

Studiecirkeln Ă€r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt fri i sin form och tanken Ă€r till synes enkel. Men bakom detta enkla finns mĂ„nga kloka tankar om jĂ€mlikhet, vikten av att fĂ„ höras och att lĂ€ra av varandra. Fördjupa dig inom frigörande pedagogik (Freire), olika perspektiv pĂ„ lĂ€rande, dialog och metoder för mobilisering. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 7 oktober

📍ABF-huset i Malmö

 

🔮 BackagĂ„rdsakademin 

Vill du vara med och bekĂ€mpa klassamhĂ€llet, lyfta och ta kampen för arbetarklassens villkor? Vill du vara en av dem i det frĂ€msta ledet som ska ta den skĂ„nska arbetarrörelsen in i framtiden? Är du vĂ„r framtida idĂ©- och budbĂ€rare? DĂ„ Ă€r detta en utbildning för dig! AnmĂ€l dig senast 31 augusti. LĂ€s mer hĂ€r.

📆 Hösten 2023 och vĂ„ren 2024

📍BackagĂ„rden i Höör