Hoppa till huvudinnehåll

Pride i Malmö 5-8 juli

Publicerad

Dags för den underbara, årliga Pride-festivalen i Malmö! En folkfest för allas lika värde och rättigheter. Här hittar du några av de aktiviteter som ABF är med och arrangerar!

Malmö Pride 2023

📆 Onsdag 5 juli till lördag 8 juli 2023.

📍Olika platser runtom i Malmö.

Läs hela programmet här.

 

🌈 Livemusik: Soundz of the South

Soundz of the South är ljudet av revolution. Deras unika blandning av hip hop, afro och soul är mer än bara musik; det är ljudet av bojor som går sönder, det är ljudet av triumf över förtryck, det är ljudet av folket. Kom på spelningen med Soundz of the South under Prides invigningsceremoni! Läs mer här.

Soundz of the South är ett politiskt hiphop-kollektiv från Sydafrika som arbetar för att bygga en internationell arbetarklassmotkultur som är antiauktoritär, antikapitalistisk, antirasistisk och antisexistisk.

📆 Onsdag 5 juli, kl. 18-19.30.

📍Pride House – Scandic Hotel, Malmö.

 

🌈 Workshop: Lär dig att utforska dina känslor

Känslor är ett intressant och spännande ämne. En del känslor är skrämmande och svåra, andra är härliga och ger mersmak. Istället för att gömma svåra känslor utforskar vi dem. Var sitter de, hur rör de sig, vad kan jag använda dem till? Öppna dörren till känsloregistret och var med när vi nyfiket ser vilken kraft som finns i känslorna när de får komma till uttryck. Vi varvar samtal med kreativa övningar där alla deltar på sina egna villkor. Ingen människa är den andre lik, men alla har känslor så låt oss lära av varandra. Läs mer här.

📆 Torsdag 6 juli, kl. 14-15.30.

📍Pride House – Scandic Hotel, Malmö.

 

🌈 Politisk bar på Pride House

Malmö Pride presenterar ett nytt inslag under årets Pride house med en ”Politisk Bar”. Evenemanget tar under en hel dag över Scandic Hotel Triangelns restaurang och bar på entréplan för att belysa vikten av politikens roll för HBTQIA+kampen. Ett parti intar under varje heltimme den ”Politiska Baren”, där de under 45 minuter grillas med aktuella frågor rörande HBTQIA+tematik. Partiet får under sin timme möjlighet att presentera sitt HBTQIA+ arbete och publiken ges möjlighet att ställa egna frågor. Läs mer här.

📆 Torsdag 6 juli kl. 10-17. Vänsterpartiet är på plats kl. 14.00. Socialdemokraterna är på plats kl. 16.00.

📍Pride House – Scandic Hotel, Malmö.

 

🌈 Den stora Prideparaden!

It’s not Pride without the Parade! The Pride parade is an important manifestation to raise awareness of the challenges still faced by LGBTQIA+ people; to celebrate our community’s successes; and to commemorate the activists who have marched before us. The parade will begin with speeches and music before marching through the city and ending in Folkets Park for a big celebration! The parade takes place on July 8th – we’ll assemble from 12:00 and set off at 13:00Läs mer här.

📆 Lördag 8 juli kl. 12-15.

📍Malmö.