Hoppa till huvudinnehåll

Kurs hösten 2023: Social mobilisering på lokal nivå

Publicerad

Social mobilisering på lokal nivå är en uppdragsutbildning i samarbete mellan ABF Malmö, Helamalmö och Malmö universitet. Kursen vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med områdesorganisering och social mobilisering. Det vill säga dig som brinner för att hitta nya sätt att tillsammans med andra minska orättvisor och jobba för att alla Malmöbor ska ha samma förutsättningar att leva ett bra liv.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att få sätta dina tidigare erfarenheter i ett bredare sammanhang och fördjupa dina kunskaper. En stor del av utbildningen går ut på att utbyta perspektiv, erfarenheter och kunskap med föreläsare och andra kursdeltagare. 

Lärarlaget består både av forskare och av representanter från civilsamhället och vi tar upp aktuell forskning som rör community work. De teoretiska perspektiven, tillsammans med exempel från praktisk områdesorganisering, samlas upp i ett projektarbete där studenterna får fördjupa sig i ett område som engagerar dem.

Kursen ges tillsammans med masterkursen Socialt arbete: Community Work och mobilisering på lokal nivå på Institutionen för socialt arbete på Malmö universitet. Det innebär att universitetsstudenter läser tillsammans med personer med praktisk erfarenhet av att arbeta med social mobilisering i olika former.

Under kursen finns stora möjligheter att själv välja vad man vill fokusera på och tanken är att en stor del av utbildningen går ut på att utbyta perspektiv, erfarenheter och kunskap.

Kursen är en uppdragskurs och görs som samarbete mellan Malmö universitet, Helamalmö och ABF.

Läs mer om uppdragskursen

mau.se/sok-utbildning/kurser/HS173U/

Läs mer om masterkursen

mau.se/sok-utbildning/kurser/sc718b/

Frågor? Kontakta någon av följande: