Hoppa till huvudinnehåll

Facklig utbildning i Malmö

Varje termin finns flera olika fackliga utbildningar på ABF i Malmö. Här får du kunskap om saker som arbetsrätt, avtal, skatt och politiska ideologier.

Tre olika fackliga utbildningar

ABF är grundade av Socialdemokraterna och LO – Landsorganisationen i Sverige. LO är en samlande kraft för 14 svenska fackförbund, som bland annat Handels, IF Metall, Hotell- och Restaurang och Elektrikerförbundet. 

Vår grundutbildning ger dig svar på dina vanligaste frågor som rör arbete, facket, arbetsmiljö, lön, lagar, avtal och försäkringar. Våra introduktioner erbjuds till alla som arbetar i LO-yrken, här får du reda på vad facket fyller för funktion och vad det innebär för dig att vara med.

Vi har följande utbildningar:

  • Facklig introduktion (behöver ej vara medlem i ett fack i LO)
  • Facklig medlemsutbildning (för dig som är medlem i ett fack i LO)
  • Facklig-politisk medlemsutbildning (för dig som är medlem i ett fack i LO)

Fackliga utbildningar på ABF Malmö (länk till anmälan)

Fackliga utbildningar i hela Skåne.pdf

Anmälan och kostnad

Anmäl dig till din fackliga organisation, som i sin tur anmäler till ABF. Anmälan ska vara ABF tillhanda senast 4 veckor innan utbildningen. Anmäl om du har specialkost.

Avgifterna varierar, men betalas av den fackliga organisationen och inkluderar kurskostnad och mat. Har du förlorad arbetsförtjänst och inte är förtroendevald får du stipendium från ditt förbund, 120 kronor i timmen (skattefritt). Vid frågor angående ersättning, kontakta ditt fackförbund. Glöm inte att ta ledigt enligt Studieledighetslagen senast 2 veckor innan utbildningen.

Behöver du avanmäla dig? Kontakta stina.zetterdahl@abf.se.