Hoppa till huvudinnehåll

Kommunikationsutbildningar

Under våren håller ABF Malmös kommunikatör Michaela sex snabbutbildningar i kommunikation. Utbildningarna är ungefär en timma, du får inspiration och verktyg för att själv arbeta vidare i föreningen.

🔴 25/1: Strategisk kommunikation

Vilken är er berättelse, och hur når ni ut med den? Strategisk kommunikation handlar om att ta makten över hur allmänheten uppfattar er förening. I den här utbildningen får du kunskaper kring strategi, budskap och kärnvärden – en grundläggande kunskap i kommunikation du inte vill vara utan!

🔴 15/2: Grafisk design (enkel layout)

Det blir allt enklare att layouta grafiskt material! I den här utbildningen får du kunskaper i färg- och formlära, typografi och grundläggande grafisk formgivning. Vi fokuserar på gratisappen Canva, som många föreningar idag använder för att skapa sin grafik.

🔴 10/3: Fem tips om Instagram

71 procent av alla svenskar använder Instagram, som är en riktig folkbildnings-oas! Här får du tips och råd för att lyckas bygga upp ett Instagram-konto som förening.

🔴 7/4: Kommunicera effektivt i text 

Text, är det verkligen viktigt? Ja! De flesta skumläser eller slutar helt att läsa texter som är svåra att tyda. Lär dig att strukturera din text, så att den blir förståelig för mottagaren. Utbildningen går igenom vedertagna skrivregler. Med dessa kommer du att bli en vass kommunikatör som effektivt kan marknadsföra ditt arrangemang eller cirkel!

🔴 Flyttad till hösten 2022: Nå ut till nya målgrupper

Alla vill nå fler, men vem kan man nå och hur? Här får du metoder för målgruppsanalys och tips kring hur man kan nå ut till fler via samarbeten och sociala medier. Utbildningen handlar också om vikten att målgrupperna faktiskt finns representerade i organisationen/föreningen, och hur det går att förändra om det inte redan är så idag.

🔴 Flyttad till hösten 2022: Göra en enkel hemsida

Behöver din förening en hemsida? I den här utbildningen får du en introduktion i verktyget Squarespace. Med nya kunskaper om olika verktyg och webbdesign kan föreningen själva skapa en enkel hemsida.

Praktiskt

Alla utbildningar hålls i Teams kl. 18.30. Utbildningarna spelas inte in.  

För vem

Utbildningarna är för dig som är cirkelledare och/eller med i en förening som på något sätt samarbetar med ABF Malmö. Gratis!

Ledare

Utbildningarna hålls av Michaela Larsson, kommunikatör på ABF Malmö.