Hoppa till huvudinnehåll

Nå ut med ditt arrangemang

Skapa ett Facebookevenemang, gör innehåll för sociala medier eller var med i vårt nyhetsbrev. Med dessa tips hoppas vi att du känner dig inspirerad att börja sprida och nåt ut med din studieverksamhet! ABF Malmö finns för att ge råd kring kommunikation.

1. Syns på www.malmo.abf.se

Skriv en tydlig och informativ text om ditt arrangemang. Den publiceras här på vår hemsida, och används för att marknadsföra din verksamhet. Tänk på mottagaren och hur din text läses av utomstående, använd rubriker, sammanfatta och förtydliga. Här finns 10 tips för att skriva tillgängligt!

2. Gör ett Facebookevenemang

Ett enkelt sätt att nå ut till fler är att skapa ett evenemang på Facebook.

  • Skriv inspirerande, utförligt och intressant! Hur får du målgruppen intresserad av ditt arrangemang?
  • Lägg till ABF Malmö och andra samarbetspartners som medvärdar. Evenemanget finns då i ABFs evenemangslista på Facebook, och man får en bra överblick över arrangemangen som sker tillsammans med oss.
  • Var aktiv med ditt evenemanget på olika sätt! Bjud in och dela evenemanget i grupper som kan vara intresserade av ditt arrangemang. 

3. Gör en affisch eller flyer

Med en affisch kan du fånga människors uppmärksamhet runtom på stan och i offentliga rum. Sätt upp affischen på bibliotek, skolor, anslagstavlor, på stan eller andra platser där målgruppen kan finnas. Sätt gärna upp den i ABFs lokaler!

4. Gör innehåll för sociala medier

  • Gör innehåll för sociala medier som är enkelt för andra att dela och sprida.
  • Anpassa innehållet så att det passar kanalen du använder, t.ex. Instagram, Facebook, TikTok eller Twitter.
  • På Instagram kan du göra en video eller bild som du delar i ditt flöde.
  • Tipsa gärna andra konton att dela ditt inlägg i deras storys. Du kan använda flygplanssymbolen och skicka bilden till ABF Malmös DM, så delar vi det i våra storys.
  • Tagga de som är inblandade i arrangemanget, som ABF Malmö.
  • Du kan använda gratisappen canva.com för att göra digitalt material. Här finns en youtube-video på svenska om hur du använder canva.com.

5. Sök upp och bjud in!

Sök upp målgruppen med tydlig information. Kontakta olika föreningar, nätverk och organisationer och bjud in dem personligen! Tänk igenom ditt budskap och vad du vill berätta. Gör det enkelt att anmäla sig och delta.

6. Var med i vårt studieprogram

Studieprogrammet trycks i juni och december och finns på många olika platser, bibliotek och bokhyllor. Även ni som har föreningscirklar kan vara med i det tryckta programmet, för att nå ut till en allmänhet och på så sätt få nya deltagare och medlemmar.

Kontakta Jane Nyman (jane.nyman@abf.se) med uppgifter om din studiecirkel för att medverka i det.

7. Få chans att synas i vårt nyhetsbrev

En gång per månad skickar ABF Malmö ut ett nyhetsbrev. Om du vill få chans att synas med din studiecirkel eller ditt evenemang i utskicket, kan du maila vår kommunikatör Michaela Larsson (michaela.ml.larsson@abf.se), skriv "Nyhetsbrev" i ämnesraden. 

Vi gör även separata utskick till cirkelledare och till föreningar.

8. Syns i media och tidningar

Om du ska en öppen föreläsning som är intressant för allmänheten kan det vara en bra idé att synas i olika kalendarier, t.ex. Malmö evenemangskalender. Om du gör verksamhet som är nyskapande och vill att media ska skriva om denna kan du skicka ett pressmeddelande till lokala journalister. 

9. Har du en annorlunda och inspirerande historia? 

Vi vill gärna ta del av historier som är intressanta för fler människor i området. Välkommen att maila detta till michaela.larsson@abf.se, så bollar vi vidare om huruvida detta är något som går att använda i våra kanaler och forum för ytterligare marknadsföringsinsatser.