Hoppa till huvudinnehåll

Rapportera verksamhet

För att ta del av det som ABF kan stötta er med rapporterar du era folkbildande aktiviteter till oss! Det är genom att rapportera som ABF kan erbjuda gratis lokaler, resurser och pedagogiskt stöd. Här finns en guide för hur du registrerar närvaro och rapporterar in dina aktiviteter i vår e-tjänst.

Inlogg till e-tjänsten arretjanst.abf.se

🔴 Studiecirkel (flera träffar)

 1. Före: Anmäl studiecirkeln på www.malmo.abf.se/malmo/studiecirkel.
 2. ABF registrerar din studiecirkel, din cirkel läggs upp i e-tjänsten arretjanst.abf.se.
 3. Efter en träff: Efter varje träff fyller du i hur många studietimmar ni träffades och vilka som deltog på arretjanst.abf.se. Tänk på att fylla i direkt, senast 14 dagar efter träffen.
 4. Efter alla träffar: När alla träffar är klara klickar du på signera och signerar med Bank-ID.

🔴 Utbildning eller workshop

 1. Före: 
 2. ABF registrerar din utbildning. Din utbildning läggs upp i e-tjänsten arretjanst.abf.se.
 3. Efter: Fyll i vilka som deltog på arretjanst.abf.se. Tänk på att fylla i direkt, senast 14 dagar efter träffen.
 4. Klicka på signera, signera med Bank-ID.

🔴 Arrangemang/föreläsning (inför publik)

 1. Före:
  • Ska ni vara i ABFs lokaler kan ni boka lokal och anmäla arrangemanget på www.malmo.abf.se/malmo/arrangera
  • Ska ni vara i egna lokaler kan ni maila information om arrangemanget till info.malmo@abf.se, tillsammans med er annonsering/sociala medier-bild.
 2. ABF registrerar ditt arrangemang. Ditt arrangemang läggs upp i e-tjänsten arretjanst.abf.se.
 3. Efter: Fyll i antalet som deltog på arretjanst.abf.se. Tänk på att fylla i direkt, senast 14 dagar efter arrangemanget.
 4. Klicka på signera, signera med Bank-ID.

_____________ 

💻 Inlogg: Första gången du använder e-tjänsten?

Om det är första gången du använder e-tjänsten får du ett mail med inloggningsuppgifter i samband med att ABF registrerat ditt arrangemang. Ditt användarnamn är alltid ditt personnummer. Det automatiska lösenordet kan du byta när du loggat in genom att klicka på din profil i övre högra hörnet.

💌 Manualer och hjälp

Manualer för hur du använder arretjanst.abf.se finns på webben när du loggat in. Där hittar du både filmer och manualer i text. Klicka på "Hjälp" för att se videos.

☎️ Frågor

Har du frågor kring e-tjänsten eller rapportering, kan du alltid ringa vår reception på 040-352400 eller maila info.malmo@abf.se.

📝 Varför behöver ABF personnummer?

Studieförbunden behöver personuppgifter från ledare och deltagare, för att få statliga medel att genomföra folkbildande aktiviteter. Genom att rapportera hjälper du ABF att fortsätta utvecklas som studieförbund och erbjuda gratis folkbildande verksamhet. Personnumret är avkodat när studieförbunden rapporterar sin verksamhet vidare, och kopplas ej till dig som person.