Hoppa till huvudinnehåll

Projektet Care for U

Publicerad

ABF Örebro län har startat projektet Care for U, direkt riktat till ukrainska flyktingar.

Syftet med projektet är att ge de ukrainska flyktingarna en starkare ställning på den svenska arbetsmarknaden, en enklare väg till utbildning, ökad social delaktighet samt större chans till egen försörjning.

Målet är att göra deltagarna i projektet anställningsbara genom folkbildning; studiecirklar i svenska språket och samhället, rättigheter och skyldigheter, kunskap om svenska arbetsmarknaden, förståelse för och deltagande i föreningslivet och därigenom ökade sociala nätverk.

Vi kommer att erbjuda undervisning i svenska och samhällskunskap varje dag i veckan och tillsammans med våra samverkansparter i projektet kommer vi erbjuda föreläsningar om rättigheter på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden.

Våra samverkansparter är:

Örebro Rättighetscenter
Verdandi Örebro län
Hyresgästförening Region Mitt
Kommunal Västra Svealand
IF Metall Örebro län
Sv Transportarbetarförbundet avd 9
Handelsanställdas förbund avdelning 11

Vi kommer också att erbjuda studiebesök på arbetsplatser, myndigheter och hos föreningar.

I samverkan med ABF Örebro läns bolag Matchmake kommer vi erbjuda föreläsningar i hur man skriver ett CV, personligt brev, kontakt med arbetsgivare, praktik och jobb.

På onsdagar kl. 09.00-11.30 kommer vi ha språkcafé. Vill du hjälpa deltagarna att bygga relationer till det svenska samhället eller vill du veta mer om projektet Care for U? Kontakta oss!

Kontakt:
Carina Oskarsson
carina.oskarsson@abf.se
070-722 55 17