Gå till innehåll

Så är ABF organiserat

ABF bedriver folkbildning i Sveriges samtliga kommuner. En stor del av ABFs verksamhet är samarbetet med våra medlemsorganisationer i deras studieverksamhet. Där har ABF en viktig uppgift i att erbjuda pedagogiska metoder, kunskapsutveckling och nya mötesplatser.

Lokal nivå

Den lokala ABF-avdelningen arrangerar studiecirklar både för allmänheten och tillsammans med medlemsorganisationerna och de organisationer vi har samarbetsavtal med. ABF är också en stor kulturarrangör i landet, med föreläsningar, samhällsdebatter och kulturprogram. Varje ABF-avdelning är en egen juridisk enhet, med eget ansvar för sin verksamhet. Här hittar du alla ABF-avdelningar.

Regional nivå

På regional nivå finns ABF-distrikten. Här anordnas ofta utbildningar för cirkelledare och kurser för till exempel studieorganisatörer.

Central nivå

På central nivå finns Förbundsexpeditionen, som håller kontakt med centrala medlemsorganisationer och de organisationer vi har samarbetsavtal med, inventerar behov av studier och arbetar politiskt för att främja folkbildningens villkor.  Förbundsexpeditionen stöder också utvecklingen av verksamhet inom ABF-organisationen. Här arbetar verksamhetsansvariga övergripande inom områden som kultur, integration, hälsa, fackligt, politiskt och internationellt, samt handikappfrågor.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 december 2015.