Hoppa till huvudinnehåll

En introduktion till nutida dans - föredrag med Celine Orman

Du kommer få en historisk överblick och se utdrag på kända verk och inflytelserika koreografer. I föredraget tar vi också en titt bakom kulisserna, för att förstå hur en dansföreställning blir till och hur skapandeprocessen ser ut.

Vi kommer också prata om det unika med danskonst som kroppens uttrycksmedel och dansens påverkan på samhället. Till sist dyker vi ner i några av Skånes Dansteaters kommande föreställningar.

Celine Orman driver projektet Bevara Rörelse på Skånes Dansteater. Hon har en master i ABM(arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap respektive museologi), och har tidigare studerat litteratur, foto och film. Hon har en bakgrund som dansare och har under de senaste 15 åren engagerat sig i somatiska praktiker inom nutida dans. Hon har studerat dans- och rörelseterapi och leder kurser i rörelsepraktiken Authentic Movement.

Föredraget arrangeras av Hässleholms Teaterförening – medlem i Riksteatern i samarbete med Skånes Dansteater, PRO Hässleholm, ABF Skåne Nordost och ABF Skåne.

Föredraget lokalt genomförs i samarbete med Helsingborgs Bibliotek.

Ingen anmälan krävs, men kom i god tid.

Vid frågor, kontakt Christina Loman, christina.loman@abf.se, 042-17 64 06

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
43839
Startdatum
06 mars 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Plats
Stadsbiblioteket
Bollbrogatan 1 25225 HELSINGBORG
Kontaktperson
Artur Malachowski
artur.malachowski@abf.se