Hoppa till huvudinnehåll

Föredrag - En introduktion till nutida dans

En introduktion till nutida dans! Du kommer få en historisk överblick och se utdrag på kända verk och inflytelserika koreografer.

I föredraget tar vi också en titt bakom kulisserna, för att förstå hur en dansföreställning blir till och hur skapandeprocessen ser ut. Vi kommer också prata om det unika med danskonst som kroppens uttrycksmedel och dansens påverkan på samhället. Till sist dyker vi ner i några av Skånes Dansteaters kommande föreställningar.

Celine Orman driver projektet Bevara Rörelse på Skånes Dansteater. Hon har en master i ABM(arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap respektive museologi), och har tidigare studerat litteratur, foto och film. Hon har en bakgrund som dansare och har under de senaste 15 åren engagerat sig i somatiska praktiker inom nutida dans. Hon har studerat dans- och rörelseterapi och leder kurser i rörelsepraktiken Authentic Movement. Föredraget arrangeras av ABF Malmö, tillsammans med Skånes Dansteater, PRO Malmö och ABF Skåne.

_____________

I samband med föredraget arrangerar också en workshop om samtida dans på Skånes Dansteater i Malmö den 20 mars kl. 13.00. Tillsammans med två dansare från Skånes Dansteater, får du möjlighet att prova delar av koreografin, metoderna och rörelsematerialet ur föreställningarna In Wind or Dust som under våren spelas på turné runt om i Skåne. Samarbetet sker tillsammans med ABF och PRO där alla över 60 år är välkomna att delta.
Anmälan till workshoppen sker på här: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/malmo/dans-teater-scenkonst/en-dansworkshop-for-dig-over-60-ar/

_____________

Som deltagare på workshoppen och föreläsningen får du rabatterat pris på föreställningen In Wind or Dust som arrangeras i Skånes Dansteater i Malmö:

  • den 29 februari kl. 19.00. 
  • den 1 mars kl. 19.00
  • den 24 mars kl.18.00

Anmälan till föreställningarna görs här https://www.skanesdansteater.se/wind-or-dust

_____________

In Wind or Dust - Relaxed performance utförs även den 7 mars kl. 13.00 på Skånes Dansteater. In Wind or Dust - Relaxed performance, är en föreställningsform som passar alla, men som vänder sig särskilt till dig med funktionsvariationer eller till dig som är ny och ovan besökare på teatern och som kanske känner dig instängd på en ”vanlig” föreställning eller för dig med småbarn och som är oroliga 
Anmälan till föreställningarna görs här: https://www.skanesdansteater.se/relaxed-performance-wind-or-dust

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
434075
Startdatum
11 mars 2024
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–19:30
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ