Hoppa till huvudinnehåll

SOMMARPROGRAM: Glasfusing kortkurs i Malmö

Under denna workshop ges möjligheten att prova på glasfusing. Kanske är det helt nytt för dig eller så har du gått tidigare. Du kan skapa ex ett smycke eller mindre fat. Här får du möjlighet att skapa med händerna och ge uttryck för dina idéer.

Innehåll

Du arbetar med transparanta, opaka eller effekt glasskivor, som skärs och komponeras till olika mönster eller bilder. Därefter smälts de samman och formas, d.v.s. fusas och slumpas i glasugn. Vi använder oss av system96 glas och glas i andra former, t.ex. noodles, stringers, fritter och dichroic. Vi har gemensam genomgång och går igenom hela processen; glasets väg från en obehandlad glasskiva till ett färdigt litet fat eller smycke.

Material och tips

Penna och papper är vad du behöver ha med dig. Material finns att köpa på plats på ABF.
Vi har en fullt utrustad glasverkstad med bl.a. skärverktyg, tänger, linjaler m.m.
På Internet finns många inspirerande tips om glasfusing att hämta!
OBS! Materialkostnad tillkommer, faktureras i efterhand.Målgrupp och förkunskap

Kortkursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.


Cirkelledare

Lisseth Olsson är autodidakt, med lång erfarenhet av att arbeta med glas. Är idag cirkelledare både i glasfusing, tiffanyglas samt resin. Att arbeta med glas på olika sätt finner Lisseth väldigt inspirerande och har utvecklat henne enormt som hantverkare. Att skapa med händerna och se resultatet ger inspiration, att ge tillbaka till cirkeldeltagarna

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10080
Startdatum
01 juni 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
18:15–21:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
950 kr
Cirkelledare
Lisseth Olsson
Anmäl dig