Hoppa till huvudinnehåll

Online - Teckenspråk för vuxna fortsättning VT-24

Detta är en fortsättningskurs i svenskt teckenspråk för hörande med hörande cirkelledare. För dig som har gått nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper.

Förkunskaper
Det här är en online fortsättningskurs i teckenspråk som är för dig som kan handalfabetet och har ett begränsat teckenförråd, har gått nybörjarkursen tidigare eller liknande.

Mål
Målet är att du ska utveckla och utöka ditt teckenförråd, beskriva olika relationer i tid och rum samt lära dig tecken som används till vardags.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig fler tecken, genuina tecken, beskriva bilder och teckna enklare meningar på teckenspråk. Du kommer få lära dig hur man ställer frågor etc.

Kursupplägg
Vi kommer att använda oss av sekvenskort, olika typer av övningar korsord, Bingo mm. Vi kommer att teckna i helgrupp och i mindre grupper med olika övningar. Du har goda möjligheter att påverka kursens innehåll. Räkna med någon timmes hemarbete mellan kurstillfällena. 

Kursledare
Din kursledare har hållit i flera studiecirklar i teckenspråk under flera år.

Kurslitteratur
Vi kommer att använda oss av Microsofts Teams och där kommer uppgifterna och upplägget att läggas ut av kursledaren, det är upp till dig om du vill skriva ut filerna. Enda kravet som kursledaren har är att du ska kunna ha tillgång till materialet under kurstillfällena då det kommer att vara övningar som används under lektionerna.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
113121
Startdatum
24 april 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:15–19:45
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
8
Plats
Distansverksamhet
Pris
850 kr
Cirkelledare
Jeanette Englöfh
Anmäl dig