Hoppa till huvudinnehåll

Fritt broderi

Här får du skapa mönster och effekter med fria mönstertekniker på ett lekfullt sätt!

På den här kursen i fritt broderi skapar vi bilder med nål och tråd. I det fria broderiet finns ingen förlaga, du komponerar din bild direkt på tyget. Under kursen blir det genomgång av olika stygn, material och tekniker men fokus ligger på att du ska arbeta fritt med att undersöka och upptäcka din "handstil" och ditt utryck. Under kursens 5 träffar kommer du att utmanas att våga prova flera olika sätt att arbeta.

Nivå

Inga förkunskaper behövs

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

BRODERIPÅSE (säljes på plats för 200 kr/st för den som vill köpa)
En bit tyg att brodera på i linne ca 30x30 cm, bomullstyg ca 30x30 cm + 1 bit Aidaväv 30 x 30 cm
2 spetsiga nålar, 2 trubbiga nålar
4 färger Moulinégarn

Uppehåll 

Lovdagar 1+8 maj 2024. 

Cirkelledare

Susanne von Ajkay har en masterexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås och är utbildad hantverkspedagog. Susanne arbetar i många olika material och projekt men hennes hjärta klappar lite extra för det textila. "Det är glädjen i att skapa som driver mig och jag hoppas att det kommer sprida sig till dig som deltar i mina kurser" – säger Susanne.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503461
Startdatum
10 april 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1850 kr
Cirkelledare
Susanne Von Ajkay
Anmäl dig som reserv