Hoppa till huvudinnehåll

Slakthusområdet – förhistorien och året 1912

STADSVANDRINGAR & COVID-19
Dags att aktivera sig efter veckor av inställda evenemang och inomhusvistelse? Stadsvandringar är ett perfekt sätt att göra detta på då smittorisken är mycket låg med tanke på att de utförs i mindre grupper och utomhus. Vi rekommenderar dock alla vandringsdeltagare att vistas ca. 1 m från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Guiden Anders Djerf berättar om den långa vägen till ett samlat Slakthusområde och Gustaf Wickmans nydanande upplägg för hela produktionskedjan från levande djur, genom kreatursmarknad, slakthallar, frys- och kylhus till byggnader där bl.a. hudarna togs om hand.

Det byggdes också bostadshus för veterinärer, nattvakt och maskinister. Anders berättar om Slakthusbanan – ledningsstolpar finns ännu kvar! Vi ser konst i sten som suttit på Centralsaluhallen. Utbildningar har en 100-årig tradition på Slakthusområdet. Om möjligt besök hos Restaurangakademien. Och Anders tar också upp författare som funnit inspiration i slakthusmiljön. Alla byggnader från 1912 som finns kvar ska f ö bevaras, även om de får nya hyresgäster.

  • Obligatorisk anmälan
  • Betalning sker på plats via kontant eller swish
  • Kontakt, mail: anders@djerf.se
  • Kontakt, tel: 073-659 52 00

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
476949
Startdatum
22 april 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
12:00–13:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
19
Plats
Solberga
Hagvägen 3 12544 ÄLVSJÖ
Pris
Gratis
Anmäl dig