Hoppa till huvudinnehåll

OSA - Organisatorisk och social arbetsmiljö 24-25 april 2024

För skyddsombud som genomgått BAM ( Bättre arbetsmiljö) och SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete)

Målsättningen för denna utbildning är att ge en bra introduktion till Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). Den vänder sig till dig som vill ha mer kunskap om föreskriften och vad den innebär. Utbildningen tar upp bakgrund, vilka som berörs, vilka krav föreskriften ställer och hur den påverkar organisationen. Vi vänder oss främst till dig som skyddsombud eller på annat sätt har en roll i arbetsmiljöarbetet.

Rekommenderade förkunskaper: Vi rekommenderar att du gått BAM (Bättre arbetsmiljö) och SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete).

Ekonomi: Deltagaren söker ledigt med bibehållna löneförmåner enligt FML och AML (kap 6 §4 och 5) Ansök om ledigt snarast hos din arbetsgivare!

Deltagaravgift: Arbetsgivaren står för kostnaden (AML kap 6 §4) Viktigt att vi får rätt fakturaadress med organisationsnummer, postadress och mejl eller nummer till arbetsgivaren.

Kurslängd: Kursen är på 16 timmar uppdelat på 2 heldagar

Anmälan gör du till ditt fackförbund, klubb eller sektion som sedan vidarebefordrar detta till ABF Värmland via mejl till anmalan.varmland@abf.se  Kallelsen kommer sedan skickas via mejl, så tänk på att skriva din aktuella mejladress i anmälan till ditt fack. Just nu är det extra viktigt att din mejlaadress är korrekt då all kommunikation och utbildning kommer att ske via Teams om vi måste ställa om från fysisk utbildning till digital utbildning.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
724590
Startdatum
24 april 2024
Veckodagar
Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
08:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
8
Medarrangör
LO Distriktet Örebro Värmland
Plats
ABF Värmland (Gräsdalen)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD
Cirkelledare
Carl Rentrop