Hoppa till huvudinnehåll

Trädgårdsdesign - skapa din drömrabatt

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19 Det krävs lite planering för att få till den prunkande och lättskötta drömrabatten. Här får du de bästa tipsen!

Viktig information om vårens kurser

Här går vi igenom grunderna för att skapa och ge bra förutsättningar för din drömrabatt! Vi lär oss om olika perenner, prydnadsgräs, små träd och hur man tänker med höjder, former och färgkombinationer. Vi går också igenom klimat, jordmån och läge. Får man kunskap om dessa viktiga faktorer har man klart större chans att lyckas i sina odlingsambitioner.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Ledare är Lena Andreasson. Lena har arbetat med blommor sedan 90-talet och utbildat sig till trädgårdsmästare, trädgårdsdesigner och florist. Sedan 10 år tillbaka driver Lena ett företag som heter "Hela din trädgård". Hennes intresse för trädgård och design är stort och Lena har bl a haft kurser för företag och bostadsrättsföreningar. Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Eventuellt kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 8-10, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828750
Startdatum
09 mars 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
14:00–17:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
7
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
650 kr