Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkurs - Teckning och akvarell 15-18 juni

I den här kursen går vi igenom grundläggande tekniker i kol- och blyertsteckning och akvarellmåleri. Vi undersöker även kombinationen akvarell/gouache. Vid lämpligt väder inspireras vi också av vår omgivning.

Den här kursen passar både nybörjare och dig som vill komma vidare och lära dig mer, du får handledning på den nivå du befinner dig. Vi fördjupar kunskaperna i bildkomposition, proportioner, perspektiv och uttryck.

UPPLÄGG

Måndag 15 juni - torsdag 18 juni, kl 14.00 - 17.00.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akvarellfärger, penslar, mjuka blyertspennor, HB, 3B och 5B, ritblock, kol och akvarellpapper. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
819013
Startdatum
15 juni 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
14:00–17:00
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
12
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1150 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm
Anmäl dig