Hoppa till huvudinnehåll

ABF Malmös verksamhet: 1-31 januari 2021

Publicerad

På grund av det ansträngda läget i Skåne, har ABF Malmö ställt in fysiska studiecirklar. Enbart digital folkbildning under januari 2021. Här kan du läsa mer om det.

Det här gäller 1–31 januari 2021: 

 • Inga fysiska studiecirklarABFs lokaler. Verksamhet kan arrangeras digitalt eller utomhus.
 • Under januari kan inga fysiska studiecirklar i föreningslokaler rapporteras till ABF Malmö. Det innebär att ni som har fysiska träffar planerade antingen behöver ställa in, eller ställa om till digitala möten. Läs mer nedan.
 • Vi uppmuntrar och möjliggör digital folkbildning! Om en cirkelledare behöver använda ABFs lokaler för att livestreamapodda eller hålla ett digitalt möte går det bra.
 • Ni som har hyresavtal för ABFs lokaler (PRO, Mind, ABL, Arkivet, replokaler) har tillgång till dessa som vanligt. Ni riskbedömer och ansvarar själva för att följa rekommendationer.
 • Receptionen på Spånehusvägen hålls stängd. Enbart besök enligt överenskommelse. 

________________________________

Våra lokaler 

Spånehusvägen, Malmö

Receptionen på Spånehusvägen är stängd. Enbart besök enligt överenskommelse. Inga fysiska studiecirklar i lokalerna. Studierummen är tillgängliga för digital verksamhet!   

54:an, Malmö

Ingen dans. Utrustad replokal stängd. Förhyrda (icke-utrustade) replokaler berörs inte. 

Mosaiken, Malmö

ABFs verksamhet är inställd. PRO, Mind och Arbetarrörelsens Arkiv har tillgång som vanligt till lokalerna. 

ABF Lomma

Ingen verksamhet. Öppningsdatum planeras utifrån när verksamhet kan starta. 

Annelund, Malmö

Ingen förändring. 

Föreningsverksamhet 

Under januari kan inga fysiska studiecirklar i föreningslokaler rapporteras till ABF Malmö. Det innebär att ni som har fysiska träffar behöver antingen ställa in, eller ställa om till digitala möten.  

Det går självklart bra att anordna digitala studiecirklar! Vi på ABF finns för att stötta er i att ställa om till studieverksamhet på distans. Du som cirkelledare kan vara i din föreningslokal när du håller i en digital studiecirkel. Det går bra att rapportera en sådan studiecirkel som distansverksamhetMedlemmar/deltagare får inte vara på plats i föreningslokalen när du håller din digitala studiecirkel. 

Vi återkommer med information månadsvis, beroende på hur läget i Skåne utvecklar sig. Dessa riktlinjer gäller till 31 januari 2021. 

________________________________

Det här hjälper ABF dig med

Ett eget Teams-konto för digitala möten 

Du som cirkelledare får ett eget konto i vår studieportal i Teams. Där kan du skapa studiecirklar, chatta, hålla videomöten, dela filer och annat. Går att använda på dator, surfplatta eller mobil. 

Utbildning på distans 

För föreningar och cirkelledare finns flera olika utbildningar kring digital folkbildning.  

 • Levande förening – e-learning (när som helst, prata med din kontaktperson) 
 • Praktisk hjälp med det digitala (se nedan)  

Praktisk hjälp med det digitala! 

Kom igång med dedigitala världen – boka en träff med vår digitaliseringssamordnare Aber Shalati på aber.shalati@abf.seAber pratar svenska, engelska och arabiska. 

Det här kan vi hjälpa till med: 

 • Skapa en egen mailadress 
 • Ladda ner appar 
 • Använda Teams, Zoom, Messenger, SkypeWhatsapp
 • Du väljer – vi hjälper!  

Teknik för utlån 

 • Cirkelledare kan låna surfplatta, med förinstallerade appar, av oss. Kontakta info.malmo@abf.se eller ring 040-352400 för att boka och hämta teknik.
 • Om du vill använda våra lokaler för att hålla ditt digitala möte går det bra. Vi har även teknisk utrustning för att livesända/filma, läs mer om det här
 • Receptionen på Spånehusvägen håller stängt under januari, boka träff med oss för att komma in. 

Resurser, utrustning och lathundar 

Vi har flera olika studiematerial, lathundar och checklistor för er digitala studieverksamhet. Du hittar detta på www.malmo.abf.se/malmo/digitalfolkbildning 

 

Tack för din förståelse! Tillsammans minskar vi smittspridningen.