Hoppa till huvudinnehåll

Svampguidning

Publicerad

Vill du lära dig olika matsvampar och var du hittar dem och vara säker på att du kan äta de svampar du har i din korg?

Vill du veta hur du tar tillvara på svampen och tillagar den på smakfulla sätt? Kom då med oss ut på denna tur där vi luktar, klämmer och känner på svampar.

Du lär dig
Hur de växer, olika miljöer de trivs i och hur du plockar dem på ett hållbart sätt. känna igen olika matsvampar, giftsvampar och förväxlingssvampar. Vi går också igenom hur svampen ska tas tillvara och smakrika sätt att tillaga den.

Upplägg
Denna tur är för såväl nybörjare som för dig som vill lära dig mer om matsvampar. Målet med denna kurs är att inspirera till matlagning med svamp och att göra dig till en säkrare svampplockare.

Praktisk info
Ta med kläder efter väder, svampkorg, svampkniv och fika.
Guidningen kommer att vara i cirka 3 timmar.

Dag och tid
Lördag 7 oktober kl 14.00-17.00
Plats: Öbacken-bränninge naturreservat, lilla parkeringen vid kolonilotterna. Det finns en busshållplats en liten bit ifrån (Hållplats Bränninge gård) och tar ca 30 min med kollektivtrafik från Södertälje centrum.
Kursledare Suvi Sivula driver företaget Sporesong och är utbildad svampkonsulent. Hon håller i guidade svampturer, exkursioner och har ett stort intresse i alla sorters svampar, från matsvamp till färgsvamp och naturvårdsintressanta arter.

Sofia Slavik driver företaget Vildväxt och är utbildad svampkonsulent, självhushållare och naturguide med bred erfarenhet inom matförädling och vårt vilda skafferi. Förutom svampguidningar hålls även kurser
om ätliga växter och alger i vår natur, samt workshops i fermentering och andra typer av matförädling.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr 281652
Startdatum 07 oktober 2023
Tidpunkt 14:00–17:00
Antal tillfällen 1
Antal lediga platser 
Plats Utomhus Södertälje
Pris 395 kr
Cirkelledare Sofia Slavik Kumar

Anmäl dig