Hoppa till huvudinnehåll

Res med oss i Förintelsens spår

Publicerad

I Förintelsens spår – Auschwitz/Birkenau, Rabka, Jordanow och Plasowlägret.

13 - 18 maj 2018

ABF-distriktet i Värmland inbjuder till en studieresa i Förintelsens spår. Vi vänder oss till grund-, gymnasie- och folkhögskolorna i Värmland och organisationer, myndigheter, företag eller enskilda. Syftet med resan är att ge en bra grund till de som känner att de kan och vill göra en insats i vårt arbete för att värna demokratin med utgångspunkt i det som hände under förintelsen. 

Vi möter dagligen olika former av antidemokratiska yttringar i form av rasism och främlingsfientlighet och vi tvingas tyvärr ofta via media få information om brott med nazistiska förtecken. Därför är det än viktigare idag att vi arbetar med vår demokrati och de rättigheter och skyldigheter den ger oss.

Vi vet att för de som deltagit i studieresorna har detta varit upptakten till ett aktivt arbete på olika sätt på hemmaplan – arbete av såväl förebyggande karaktär som mer akuta insatser när något händer på den egna skolan, i den egna kommunen. Vi är övertygade om att arbete mot rasism, nazism och främlingsfientlighet måste ske lokalt.

Det är inte de få människornas ondska utan de många människornas tystnad som gjorde Förintelsen möjlig.

Vi som är era guider under resan är Börje Hällström och Lilian Ohlsson och vi har under mer än 25 år genomfört ett antal resor varje år i Förintelsens spår.

Resans pris är 8 800:-
I priset ingår:

  • Transfer från Karlstad till och från flygplatsen.
  • Flyg tur och retur Oslo - Krakow.
  • Buss i Polen.
  • Samtliga måltider (frukost, lunch, middag)
  • Samtliga guidade turer.
  • Boende sker i lägenhetshotell.

Enkelrumstillägg 700:-/natt.

Frågor om resan besvaras av Lilian Ohlsson 070-316 49 64 eller kvällstid 054-87 25 28.

Sista anmälningsdag tisdag 10 mars 2018.