Hoppa till huvudinnehåll

Hemestra i Värmland del 3

Publicerad

Dags för sista delen av Hemestra i Värmland. Idag är det Arvika, Eda, Grums och Karlstad som står för besöksmålen. Håll till godo!

Arvika

Arvika kanot- och turistcenter erbjuder naturupplevelser genom aktiviteter och arrangemang baserade på kanot, kajak, cykel, båt och fiske. Se deras webbsida för mer information:
https://arvikacanoe.se/

Olssons Brygga är en välkänd restaurang, bar och nöjesställe i Arvika. Här finner du trevliga restauranger i hamnmiljö med fin utsikt över Kyrkviken, http://olssonsbrygga.se/ 

Gate Gästgiveri - ett charmigt gästgiveri som är inrymt i ett av Arvikas äldsta hus och rymmer inom väggarna en rik kulturhistoria, som kan spåras ända till 1400-talet. Se https://www.gategastgiveri.se/ för mer information. 

Eda

I Eda ska du besöka Eda Glasmuseum som ligger nära norska gränsen. Bruket startade 1835 och lades ner 1953. Kring förra sekelskiftet var detta ett av Sveriges största glasbruk med 300 anställda. Gå in på webbsidan www.edaglas.com 

Morokulien är värt ett besök med deras tvådagars gränsöverskridande orienteringstävling. Denna går i år av stapeln den 4 och 5 juli. 

Söker du spänning i tillvaron och intresseras av det övernaturliga? Spökhuset Frammegården , “Där framme” ligger i Skillingmark och har blivit vida känt som spökgård. Så har det varit i ett par hundra år. Övernattning i huset har visat sig vara en riktig utmaning. Vågar du? Läs mer: https://www.skillingmarkshembygdsforening.com/

Grums

Länken nedan går till webbsidan för Kvarnens café i Borgvik. Ett supermysigt ställe som vi vill tipsa om.
Även Sliperiet där man kan äta, fika och titta på konstutställningar ligger i Borgvik och är väl värt ett besök.
Borgvik som sådant är en ljuvlig plats att bara gå omkring och strosa i. Ta med er picknick-korgen och njut av miljön som rymmer mycket historia.

Karlstad

Ska du hemestra i Karlstad finns det några saker du inte får missa.

Båtbussen som trafikerar Klarälven och Vänern och är ett utmärkt sätt att upptäcka Karlstad.
Se https://karlstad.se/Karlstadsbuss/Batbuss/ för pris och tidtabell.

Oavsett om du vill bada, promenera, köra ett tufft träningspass eller prova på Högt och Lågts höghöjdsbana så är Skutberget platsen för dig. 
https://www.visitkarlstad.se/sv/skutberget-en-vacker-plats-vid-vanerns-strand

Stans bästa glass hittar du hos Carli choklad, och dem hittar du centralt på Järnvägsgatan http://carlichoklad.se/

Det är nästan omöjligt att välja ut ställen att äta på för det finns så många bra. Men några som ändå är värda att nämna är Happy Kitchen i Haga https://www.happykitchen.se/, Artisan Bread på Kasernhöjden https://artisanbread.se/, Naviero som serverar tapas http://naviero.se/, och vill du både ta en drink och äta finns många möjligheter längs Kungsgatan.