Till sidans huvudinnehåll

Välkommen till ABF Västerbottens distrikt

Om ABF-distriktet i Västerbotten

Vi som jobbar på distriktskontoret brukar benämna oss som en serviceenhet för ABF-avdelningarna i länet och för våra regionala medlemsorganisationer. Vårt jobb är att stötta personal, ledamöter och medlemmar så att ni kan utföra ert uppdrag att organisera folkbildning och kultur. De som jobbar här är kunniga inom administration, folkrörelser, pedagogik/folkbildning, föreningsarbete, medieproduktion, IT och kultur.

Behöver ni stöttning från oss?

Jobbar du på ett ABF-kontor i länet eller tillhör en av våra regionala medlemsorganisationer så kan du höra av dig till oss och berätta vad du behöver hjälp med. Det kan vara att du stöter på ett hinder av något slag och behöver diskutera problemet. Ibland kanske det krävs mer hjälp än så men generellt så arbetar vi på distriktet ”bakom” er som jobbar direkt mot deltagare och medlemmar.
Tveka inte att höra av er!

Kontakta oss!

Växelnummer: 090-71 16 15
info.vasterbotten@abf.se
Adress: Södra ersmarksgatan 5, 903 36 Umeå

Bild från en Medlem i facket utbildning med deltagare som lyssnar till två handledare som föreläser

Fackliga studier

Vi anordnar medlems- och funktionsutbildningar tillsammans med LO och LO-facken omkring hela Västerbotten. Både fysiskt och på distans.

Klicka här för att komma till vår studiekatalog
Logotyp för tvärfackliga studier som föreställer en glödlampa med formen som en knuten näve. Omkring logotypen syns ikoner för podcast, dokument, videos och powerpoint. Text: tvärfackligastudier.se gratis studiematerial för dig som är facklig handledare

Gratis studiematerial

ABF har tillsammans med LO tagit fram studiematerial för fackliga utbildningar som handledare enkelt kan ladda ner och använda. 

Färdiga powerpoints, podcasts, videoföreläsningar och gruppövningar.

Gå in och kika!

Gratis studiematerial
kollage med porträtt av västerbottniska författare ovanpå en karta över västerbotten

Författare på turné

Vi på distriktet anordnar författarsamtal och seminarier med Västerbottniska författare omkring hela länet. Oftast i samarbete med biblioteken.

Kontakta ditt lokala ABF-kontor eller gå in på deras hemsida för att se när turnén kommer förbi dig!