Hoppa till huvudinnehåll

Beslut om skärpta allmänna råd i Uppsala län

Den snabba ökningstakten i spridningen av covid-19 i region Uppsala är oroande. Den har gett ökad belastning på sjukvården och manar till extra åtgärder. Folkhälsomyndigheten har därför fattat beslut om skärpta allmänna råd, som ska gälla under en begränsad tid för att ytterligare bromsa det lokala utbrottet. 

 

Från och med den 20 oktober uppmanas alla som vistas i Uppsala län att:

  • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel.
  • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.
  • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ. 


För oss i ABF och i vår folkbildningsverksamhet betyder det att:

  • Studieförbunden i Uppsala län har kommit överens om att stoppa all fysisk verksamhet som vi själva arrangerar från och med den 24/11. Vi avråder samtidigt våra samverkande föreningar och grupper från att arrangera fysiska träffar.
  • Vi alla måste fortsätta vara noggranna med handhygienen och med att stanna hemma om man är sjuk.


UPPDATERING 21/1!
ABF i Uppsala län fortsätter att hålla samlingslokaler, studierum, expeditioner och kontor stängda, och all personal arbetar hemifrån. Har du frågor kring er planerade verksamhet, hör dig till din verksamhetsutvecklare – kontaktuppgifter hittar du på om du klickar på "kontakt" nedan.

 

Vi ber om förståelse för att planerade fysiska möten nu istället behöver ske digitalt eller via telefon. Vi vill också uppmana samtliga deltagare i vår verksamhet att beakta de nya råden. Kom ihåg att mycket folkbildningsverksamhet går utmärkt att genomföra digitalt! För mer information om hur vi kan hjälpa till med detta, besök abf.se/uppsala/digitalfolkbildning

ABF i Uppsala län

Längtar du efter att förverkliga en idé tillsammans med dina vänner? Eller är ni redan en etablerad förening som vill utvecklas till nästa steg? Låt oss hjälpa till. ABF är landets största studieförbund och med mer än hundra år av folkbildning i ryggen så kan vi det mesta om föreningsutveckling, kulturarrangemang och studiecirklar. Med kontor i sju av länets åtta kommuner har vi goda förutsättningar att stötta dig som vill vara med och fylla Uppsala län med skapande, lärande och kultur.

Här finns vi: