Till sidans huvudinnehåll

Checklista

Checklista för studiecirkel

  • Samla minst 3 personer
  • Cirkeln ska pågå minst 3 tillfällen
  • Cirkeln ska vara minst 9 studietimmar sammanlagt (1 studietimme = 45 min)
  • Utse någon som leder studiecirkeln

Det här hjälper ABF Göteborg till med

Studiematerial
Cirkelledarutbildningar
Funktions- och styrelseutbildningar
Folkbildningens pedagogik och metoder
Tips och idéer för era folkbildande studier
Lokaler
Kontakter och nätverk
Möjlighet till kostnadsersättning
Försäkringar för deltagare
Tillgänglighet
Marknadsföringsinsatser

Distanscirkel

Det går även bra att hålla er studiecirkel på distans via nätet! ABF Göteborg registrerar då er studiecirkel som en distanscirkel. Ni håller era träffar via t. ex. Microsoft Teams eller Zoom.

Mål och arbetsplan

Ni ska utförligt beskriva målet med studiecirkeln i er anmälan. Vad vill ni lära er, och hur kommer ni att gå tillväga för att lära er detta? Beskriv studiecirkelns upplägg, hur ni har tänkt arbeta och vilket studiematerial ni ska använda.

Vilket studiematerial som används bestämmer ni själva. Det kan vara en bok, youtubekanal, forskningsrapport eller ABFs egna studiematerial.

Cirkelledarens roll

Som cirkelledare är du pedagog och inspiratör. Du behöver inte kunna mest om ämnet, utan ska hjälpa till att hålla ihop cirkeln. ABF Göteborg utbildar dig i ledarskap, kommunikation och pedagogik.

Registrera närvaro

Cirkelledaren ska registrera deltagarnas närvaro i cirkeln. Fyll i närvaro i samband med varje träff och signera när studiecirkelns alla träffar är klara.

Närvarolistan är grunden för offentliga bidrag till studieförbunden. Det är därför studieförbunden behöver deltagarnas personnummer och underskrift av ledaren.

Du använder e-tjänsten https://arretjanst.abf.se/. Inloggningsuppgifter till e-tjänsten skickas till din mail så snart vi har registrerat er studiecirkel och du har genomgått introduktionsutbildning.

Till e-tjänsten