Viktig information om Coronaviruset!

Till medlemsföreningar, cirkelledare och cirkeldeltagare och andra deltagare i vår folkbildningsverksamhet.
Vi inom ABF följer utvecklingen av Coronavirusets utbredning. Vår folkbildningsverksamhet är stor och vi har många kontaktytor: cirkelträffar, mötesplatser, utbildningar och träffpunkter. Vi vill försäkra oss om att våra föreningar, cirkelledare och cirkeldeltagare har nödvändig information om läget för att förhindra smittspridning.

Vi har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridning i vårt samhälle. Även om de allra flesta som får covid-19, dvs sjukdomen som följer av Coronaviruset, blir lindrigt sjuka pågår studiecirklar, arrangeras kulturprogram, utbildningar och workshops bland samhällets alla grupper, där några av dem kan räknas till riskgrupper (äldre, redan sjuka och de med nedsatt immunförsvar) vilka skulle få besvärligare att klara en svår infektion. För att vi inte ska få en allmän smittspridning i landet krävs att myndigheterna kan kartlägga och spåra människor som varit i kontakt med den smittade, så att smittkedjan kan brytas tidigt. Här har vi alla ett ansvar att hjälpa till.

Om du som cirkelledare vet att du själv eller någon av dina cirkeldeltagare har varit i kontakt med någon som är smittad tex en familjemedlem, granne eller kollega eller nyligen rest i länder där sjukdomen sprids i samhället, kontakta din verksamhetsutvecklare per telefon eller mail. Tillsammans kan ni resonera om cirkelträffarna skall ställas in eller ej.

Får du som cirkelledare eller cirkeldeltagare feber, svårt att andas eller hosta – stanna hemma från dina inplanerade cirkelträffar och ring 1177 för råd. Åk inte direkt till akuten eller vårdcentralen. Då finns det en risk att du smittar andra. Sjukhusen får inte förvandlas till en smittozon.

Öppettider som gäller tills vidare:

Bollnäs: Mån-Tor 9-14
Ljusdal: Stängt
Edsbyn: Onsdagar 9-12

Ni kan nå oss även utöver dessa tider såklart:

Växeln: 0278-17430

Fredrik Nilsson  070-206 60 23 / E-post: fredrik.nilsson@abf.se
Katarina Nordin 072-212 99 73 / E-post: katarina.nordin@abf.se
Lina Jäderberg  070-256 76 67 / E-post: lina.jaderberg@abf.se

ÅRSMÖTET 7 April är inställt!
Ny kallelse kommer när nytt datum är fastställt.

TA HAND OM VARANDRA & HJÄLP VARANDRA

ABF Västra Hälsingland

Välkommen till oss! Här kan du testa nytt, förstå mer och utvecklas som person. Vad är du nyfiken på? Sök bland kurser/studiecirklar, föreläsningar och evenemang. Kasta dig ut på ett äventyr.