Hoppa till huvudinnehåll

Filmen HOME

Filmen HOME är en inbjudan till tittarna att upptäcka vår planets rikedomar, samtidigt som vi får oss en överblick över vår miljö och våra sociala frågor.

Filmen HOME

HOME är en nyskapande film- och miljöupplevelse. Det är den första filmen någonsin som i sin helhet har filmats ovanifrån vilket gör den till en helt unik cineastisk upplevelse. HOME är en inbjudan till tittarna att upptäcka vår planets rikedomar, samtidigt som vi får oss en överblick över vår miljö och våra sociala frågor.

Filmen HOME har setts av över 400 miljoner människor världen över och är fri för alla att göra egna gratis visningar av. Det är den första filmen någonsin som i sin helhet har filmats ovanifrån vilket gör den till en helt unik cineastisk upplevelse. De innovativa kameraåkningarna och den suggestiva klippningen ackompanjeras stämningsfullt av Budapest Symphony Orchestra och Shanghai Percussion Ensemble samt Glenn Close lugna och förtroendeingivna berättarröst.

HOME är en inbjudan till tittarna att upptäcka vår planets rikedomar, samtidigt som vi får oss en överblick över vår miljö och våra sociala frågor. Filmen handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden under vår korta tid här, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar som väntar på att användas. I stort sett manar den till allas vårt sunda förnuft - och till våra hjärtan.

Filmare: Yann Arthus-Bertrand
Producent: Luc Besson
Längd: 90 min

Filmen har svensk text på DVD och Blu-ray.

Kontakta ABF för att låna en kopia av filmen eller se den direkt via länken www.filmenhome.se