Hoppa till huvudinnehåll

Är det naivt att tro på samtalet?

Publicerad

Det har kallats lilla julafton för samhällsförändring, och folkbildning när det är som bäst. Lördag den 24e november är det återigen dags för Socialistiskt forum på ABF Stockholm.

För sjuttonde året ska den breda vänstern samlas för diskussioner, debatter och föreläsningar. Bland annat håller ABFs förbundsexpedition ett ”samtal om samtalet”. Kan det användas i dagens politiska situation för att överbrygga polarisering och motverka högerextremism? Eller är det naivt att tro? Personer med erfarenhet av demokratiutveckling, folkbildning och antirasistiskt arbete möts i diskussion. 

För dig som är intresserad av andra ämnen ska Anders Fänge, Landchef i Afghanistan för Svenska Afghanistankommittén, hålla en föreläsning om kriget som aldrig tycks ta slut. Journalisten Kajsa Ekis Ekman ska samtala med Maria Sideri, medgrundare till solidaritetskliniken i Aten, om den försämrade folkhälsan i Grekland som följt i spåren av åtstramningspolitiken. Och varför fick inte Socialdemokraterna fler röster? Kan socialdemokratin räddas? Fyra tunga företrädare från facket och politiken möts för att reda ut saken.  

Läs mer om samtalen på ABF Stockholms hemsida.