Hoppa till huvudinnehåll

”Övergångsbudget bättre än Moderaternas förslag”

Publicerad

För första gången i modern historia har en övergångsregering lagt en budget. Den saknar satsningar som folkbildningen och studieförbunden hade behövt. ABFs förbundssekreterare Monica Widman Lundmark konstaterar ändå att den är att föredra framför Moderaternas eventuella motförslag.

Det är oroliga politiska tider i Sverige. Trots det presenterade regeringen en budget idag.

– Vi hoppas att regeringens förslag till budget passerar riksdagen senare i höst och att Moderaternas eventuella motförslag inte får stöd av exempelvis Sverigedemokraterna då det innebär stora nerskärningar av statsbidraget till folkbildningen. Sverige har helt enkelt inte råd att låta klyftorna växa, säger Monica Widman Lundmark.

Folkbildningens verksamhet rör hela landet då den breda bildnings- och kulturverksamheten når människor i alla landets 290 kommuner.

– Utmaningarna framåt handlar om att fortsätta minska utbildningsskillnader och klasskillnader, öka människors delaktighet och involvera fler att delta i demokratin. Mot bakgrund av det oroas vi självklart över att anslagen inte växer då vi ser fler deltagare och uppdrag i våra verksamheter, säger Monica Widman Lundmark.