Hoppa till huvudinnehåll

ABF inleder samarbete med Chilenska Riksförbundet

Publicerad

ABF inleder ett nytt samarbete med Chilenska Riksförbundet. Organisationen arbetar med att främja den chilenska kulturen och strävar efter en positiv integration för chilenare i Sverige.

– För oss är det naturligt att fördjupa vårt samarbete med ABF med tanke på att vi delar samma värderingar. Vi kämpar för alla människors rätt att vara olika, samtidigt som vi vill se ett mer hållbart och solidariskt samhälle, säger Pablo Fuentes, ordförande på Chilenska Riksförbundet.

Chilenska Riksförbundet är en nationell organisation som bevakar chilenares samt latinamerikaners intressen och arbetar för att främja den chilenska samt latinamerikanska kulturen i Sverige. Organisationen strävar även efter en positiv integration i Sverige för chilenare och latinamerikaner.

– Chilenska Riksförbundets engagemang för ett öppet, tolerant och solidariskt samhälle stämmer väl överens med ABFs idéprogram. Ju fler vi blir som samarbetar mot detta mål, desto mer framgångsrika blir vi i vårt arbete, säger Hanna Kharazmi Holmer, verksamhetschef på ABFs förbundsexpedition.

Läs mer om organisationenChilenska Riksförbundet hemsida (extern länk).

Foto: Chilenska Riksförbundet