Hoppa till huvudinnehåll

ABFs förbundssekreterare lämnar sitt uppdrag

Publicerad

Monica Widman Lundmark har idag informerat förbundsstyrelsen att hon lämnar sitt uppdrag som ABFs förbundssekreterare.

Monica Widman Lundmark
Monica Widman Lundmark

–  För en tid sedan fattade jag ett riktigt svårt beslut som jag idag har meddelat ABFs förbundsstyrelse. Vid årsskiftet avgår jag efter fyra år som förbundssekreterare. Beslutet att lämna ABF var verkligen inte lätt, för det är nog världens roligaste uppdrag. Men anledningen är enkel, jag vill inte jobbpendla längre, säger Monica Widman Lundmark.  

Monica Widman Lundmark har haft uppdraget som ABFs förbundssekreterare sedan december 2015.  

  Jag är glad och tacksam över att ha fått förmånen att arbeta tillsammans med förtroendevalda och anställda som med sitt engagemang bidrar till att göra en annan värld möjlig. Jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och ödmjuk inför att stora utmaningar väntar framöver, fortsätter Monica Widman Lundmark.   

ABFs biträdande förbundssekreterare Ewa Lantz kommer att träda in som tillförordnad förbundssekreterare tills processen med att utse ny förbundssekretare är klar.     

  För den som tackar ja till uppdraget att leda ABF väntar ett viktigt uppdrag för Sveriges ledande studieförbund, men också för folkbildningen i Sverige, säger Monica Widman Lundmark.  

Monica Widman Lundmark tillträder i januari tjänsten som förbundschef för Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö.  

 

Kontakt vid frågor  

Åsa Zetterberg  

Ledningssamordnare