Hoppa till huvudinnehåll

Annica Dahl ny förbundssekreterare för ABF

Publicerad

Annica Dahl, tidigare statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet, har tillförordnats av förbundsstyrelsen och blivit föreslagen till förbundsstämman som ny förbundssekreterare för ABF.

– Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda ABF. Jag ser fram emot att tillsammans med anställda, förtroendevalda, medlemsorganisationer och deltagare utveckla organisationen så att vi fortsatt kan vara en stark kraft för att utjämna bildningsklyftor och stärka demokratin, säger Annica Dahl.

Annica Dahl kommer senast från rollen som statssekreterare hos f.d. arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). Tidigare har hon bland annat varit enhetschef på utbildningsdepartementet, enhetschef vid Statens kulturråd och kommunalråd i Södertälje. Annica Dahl tillträder sitt nya uppdrag den 18 september 2020 och ersätter Ewa Lantz som återgår till rollen som biträdande förbundssekreterare.

– Vi lever i en tid som är väldigt omvälvande, inte minst under denna pandemi. För ABF innebär det att ställa om en stor del av sin folkbildningsverksamhet. Annica är helt rätt person för att leda den omställningen och ta ABF in i framtiden, säger Berit Müllerström, tidigare andre vice ordförande för LO.

Förbundssekreteraren väljs på ABFs förbundsstämma den 5 oktober 2020 efter förslag som upprättas av ABFs grundarorganisationer Landsorganisationen (LO), Kooperativa förbundet (KF), och Socialdemokraterna (S). ABFs förbundsstyrelse har valt att tillförordna Annica Dahl från och med den 18 september 2020.

Presskontakt: Fredrik Pettersson, vikarierande kommunikationschef, ABFs förbundsexpedition, e-post: fredrik.pettersson@abf.se, telefon: 070-383 42 19

I bild: Annica Dahl. Fotograf: Anna Schori