Hoppa till huvudinnehåll

ABF breddar samtalet kring klass och jämlikhet på Bokmässan

Publicerad

ABFs program under årets Bokmässa lyfter brännande frågor om aktivism, klimat, folkbildning och jämlikhet. En av programpunkterna tar upp arbetarklassens växande missnöje. Hur ska vi förstå missnöjet i vår tid och omvandla det till förändring?

ABF på Bokmässan 2021

Livesända studiosamtal

Bokmässan 2021 är ett hybridevent med studiosamtal som direktsänds på Bokmässan Play, den 23–26 september. ABF kommer möta fysisk publik med sitt program på Folkbildningsscenen, samtidigt sänds samtalen direkt digitalt och kan på så vis inkludera fler deltagare runt om i landet.

“Bokmässan är ett av Sveriges största kulturforum och för oss är det viktigt att bidra till samtalet genom att lyfta frågor ur våra perspektiv. På Folkbildningsscenen kommer vi att hålla samtal med fokus på jämlikhet och demokrati för att bredda den offentliga kulturdebatten,” säger Michael Jonsson, ABFs projektledare för Bokmässan.

Arbetarklassens missnöje i Sverige idag

Genom tiderna har den arbetande klassen alltid varit missnöjda över de orättvisor som finns i samhället. Ett missnöje som också lett till den svenska arbetarklassens organisering för större jämlikhet. Idag finns ett stort missnöje över hela landet över samhällets utveckling. I ett panelsamtal med Lisa Pelling och Tanvir Mansur diskuteras detta missnöje från olika perspektiv och utifrån olika delar av dagens arbetarklass.

”Missnöjet är utbrett och mångfacetterat. Hur ska de missnöjda kunna organiseras och inkluderas som arbetarrörelsen så framgångsrikt gjort tidigare? En bra början är att lyssna på de missnöjda,” säger Lisa Pelling, författare och utredningschef Arena Opinion

Hela Folkbildningsscenens program under bokmässan hittar du på vår sida om Bokmässan 2021.

Från den 27 oktober 2021 kommer hela ABFs program finnas tillgängligt gratis på vår Youtubekanal.