Hoppa till huvudinnehåll

ABF inleder samarbete med StreetGäris

Publicerad

ABF inleder ett nytt samarbete med StreetGäris. Föreningen är en intersektionell organisation med fokus på feministiska och antirasistiska frågor.

Syntolkning: Kristin Nordström från TALET, Isatou Svenungsson från Teskedsorden och Manel Rodrick från StreetGäris ler framför kameran medan de omgärdas av såpbubblor. Foto: StreetGäris.

– Folkbildning är ett kärnområde för oss, så det har varit viktigt för oss att ha med oss ABF i den här omställningen som pandemin har varit, säger Mona Nechma, styrelseledamot för StreetGäris.

Just nu samarbetar ABF och StreetGäris kring en ny skrivarskola där den prisbelönta författaren Anneli Jordahl är huvudledare.

StreetGäris och ABF har även tagit fram podden TALET, som består av en serie sommarprat av personer som vanligtvis inte brukar komma till tals. 

– StreetGäris är en modern folkrörelse som lyfter flera viktiga frågor. Vi hoppas att samarbetet gör att fler känner sig hemma i ABF och ser oss som en självklar mötesplats för bildning och organisering, säger Zaynab Ouahabi, biträdande verksamhetschef på ABFs förbundsexpedition.

StreetGäris är ett partipolitiskt och religiöst obundet nätverk i Sverige för personer som definierar sig som kvinnor eller icke-binära.

Föreningen håller föreläsningar, workshops och utbildningar. De har även flera olika digitala nätverk och opinionsbildar kring sina kärnfrågor antirasism, feminism och intersektionalitet.