Hoppa till huvudinnehåll

ABFs program från Bokmässan nu på Youtube!

Publicerad

Äntligen finns hela ABFs program från Bokmässan 2021 att se i efterhand. Samtliga tolv programpunkter finns nu att ta del av på ABFs Youtube - kostnadsfritt!

Samtalen från ABFs Folkbildningsscen lyfter brännande frågor om aktivism, klimat, folkbildning – och rymden. Programmet har fokus på jämlikhet och demokrati med syfte att bredda den offentliga kulturdebatten och vilka som får synas och höras i den.

En av programpunkterna tar upp arbetarklassens växande missnöje. Hur ska vi förstå missnöjet i vår tid och omvandla det till förändring? Ett annat utforskar förlåtelsens radikala potential i svallvågorna av #Metoo. Går det att förlåta vad som helst? Och vad innebär det att ta ansvar för sina handlingar och erkänna sin roll som förövare? l ett tredje diskuteras och dissekeras ordets makt med utgångspunkt i hiphopen och på vems villkor arbetarklassen i kulturen skildras.

Därtill kan ytterligare nio samtal där författare, experter, kulturutövare och makthavare utforskar ämnen som är brännande aktuella men också de som inte får utrymme i en kultursfär som inte sällan avses snäv.

Under Bokmässan 2021 delades även ABFs litteratur- och kulturstipendium ut till Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson för projektet ”Vi som arbetar med våra kroppar”. Med en vandringsutställning och en bok har pristagarna skapat konst som skapar förändring och lyfter människor som ofta osynliggörs.

Läs mer om ABF på bokmässan och se programmet i sin helhet här.