Till sidans huvudinnehåll

Samarbeta med
ABF Skaraborg

På ABF erbjuder vi våra medlems- och samarbetsorganisationer skräddarsytt stöd, pedagogiska verktyg och organisatoriska resurser för att planera och genomföra studieaktiviteter runt om i landet. Vi samarbetar med medlems- och samarbetsorganisationer på lokal, regional och central nivå.

Ett collage. En man och en biodlare står framför en rad hus på en gata.

Samarbete lokalt / centralt

Lokalt

Är ni en lokal eller regional organisation som vill samarbeta med ABF? Kontakta då den lokala ABF-enheten på din ort eller region för att se hur ni kan samverka med ABF. Du hittar ditt lokala ABF här.

Centralt

ABF erbjuder ett kostnadsfritt paket till våra centralt anslutna medlems- och samarbetsorganisationer med fokus på stöd, utbildning och gemenskap. Genom ett skräddarsytt stöd, utbildningar och pedagogiska verktyg får ni möjlighet att planera och genomföra studieaktiviteter runt om i landet. Utforska våra utbildningar för 2024 och hör av dig för att boka eller få mer information.

Har du frågor kring ABFs samarbetsprogram eller vill du boka en utbildning? Hör av dig till din kontaktperson på ABF eller mejla oss.

Ett collage av bilder. En man i kostym som rättar till sin slips och en man i mössa och luvtröja. I bakgrunden en unge pojke som spelar gitarr.

Stöd och bollplank

Starka folkrörelser bygger vi tillsammans. Inom ABF ryms en mängd organisationer med olika behov och målsättningar och därmed olika behov av stöd och samverkan Hos ABF kan ni som centralt anslutna medlems- eller samarbetsorganisation få följande stöd:

  • Pedagogiskt och organisatoriskt stöd
  • Utbildningsinsatser med kompetenta pedagoger
  • Utveckling av verksamhet baserad på folkbildningens idé
  • Överblick över organisationens studie- och kulturverksamhet
  • Hjälp att hitta samverkansmöjligheter med andra organisationer
En persons hand som ser ut att argumentera syns i förgrunden, i bakgrunden fyra personer som lyssnar

Utbildningspaket 2024

Under 2024 erbjuder ABF Skaraborg våra lokalt anslutna medlems- och samarbetsorganisationer bokningsbara utbildningar som riktar sig till förtroendevalda och anställda på lokal nivå. Utbildningarna kan anpassas efter organisationens förutsättningar och önskemål. Följande utbildningar är möjliga att boka under året:

Cirkelledarutbildning (minst 9 studietimmar)

Cirkelledarutbildningen riktar sig till de medlems- och samarbetsorganisationer som vill ta ett samlat grepp kring sina utbildningsinsatser och utbilda cirkelledare i hela landet. I detta sammanhang kan vi även bistå med cirkelledarutbildning och vid behov komplettera den med organisationens egna ämnesönskemål.

Föreningskunskap samt styrelseutveckling

Vi erbjuder våra medlems- och samarbetsorganisationer ett utbildningspaket för att stimulera att starta föreningar samt utveckla styrelser.