Till sidans huvudinnehåll

Aktiviteter med minoritetsspråk i fokus 

Regeringens handlingsprogram för bevarande och främjande av de nationella minoritetsspråken har öppnat upp för spännande möjligheter inom folkbildningen. Genom en rad initiativ och aktiviteter kommer ABF Norr erbjuda möjligheter att lära, uppleva och delta i minoritetsspråkens kultur och traditioner. 

Publicerad 2024-01-09

I samarbete med regeringens handlingsprogram kommer ABF Norr att erbjuda en mängd olika aktiviteter för att främja och bevara minoritetsspråken. Genom språkcirklar, kulturarrangemang och hantverkscaféer får deltagarna chansen att fördjupa sig i finska, meänkieli och samiska. Oavsett om du bor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk eller Pajala är du välkommen att delta och bidra till att bevara och stärka dessa värdefulla språk och kulturer. 

 ”Vi är glada över att kunna erbjuda en plattform för lärande och kulturellt utbyte kring de nationella minoritetsspråken,” säger Nina Stålnacke, Verksamhetsområdetschef Norra Lappland. ”Genom att skapa mötesplatser och aktiviteter hoppas vi kunna bidra till att språken fortsätter att leva och utvecklas.” 

Ett stort tack till regeringen för att ha initierat detta handlingsprogram och till alla deltagare och arrangörer som bidrar till att göra dessa aktiviteter möjliga. Tillsammans kan vi fortsätta att stärka och bevara de nationella minoritetsspråken för framtida generationer. Besök vår hemsida för mer information om våra kommande aktiviteter och hur du kan delta. 

Dela artikeln