Hoppa till huvudinnehåll
SEMESTERSTÄNGT PÅ ABF ÖREBRO LÄN!

Efter ett år fortsatt präglat av pandemin kommer vi att hålla all verksamhet semesterstängd under perioden 5 juli – 8 augusti. Vad som därefter sker i form av restriktioner eller lättnader återstår att se.
Vi vill passa på att tacka alla våra deltagare och medlemsföreningar för ett år som inte har liknat något annat. Vi har i möjligaste mån ställt om verksamheten, men vi har tyvärr även tvingats att ställa in mycket av planerad folkbildning, vilket vi så klart beklagar.
Vi hoppas på att kunna återgå till ett normalläge i augusti. Så länge vill vi passa på att önska alla en riktigt TREVLIG SOMMAR!

ABF Örebro län

ABF Örebro län har verksamhet i alla länets kommuner. Hos oss kan du lära dig mer genom kurser och studiecirklar, ta del av föreläsningar och kulturarrangemang eller få hjälp med ditt föreningsarbete. Välkommen till oss!

Trappan Resurscenter

En video om ABF Örebro läns projekt Trappan Resurscenter, där utlandsfödda kvinnor med låg utbildning får möjlighet att lära sig svenska och om vad som krävs för att få ett arbete.

I projektet fokuserar man på att stärka kvinnornas självförtroende genom att de får en förståelse för inlärningsprocessen – de lär sig att de kan lära sig! Projektledaren Åsa Wilson berättar att utbildningen genomförs i deltagarnas takt och att utbildningsmaterialet, som består av mycket bilder, är framtaget för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kvinnorna att ta steget ut på arbetsmarknaden.