Hoppa till huvudinnehåll

Keramik i Malmö och Lomma

Keramik och drejning är några av våra mest populära konsthantverkskurser. Vi arbetar i välutrustade keramikverkstäder. Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper.

Keramikverkstäder i Malmö och Lomma

Våra keramikverkstäder är utrustade med flera olika maskiner, redskap, verktyg och arbetsytor att skapa på. 

Vi har keramik och drejning för vuxna, ungdomar och barn (nybörjar- och fortsättningskurser). Vi har kurser som fokuserar på drejning och andra som fokuserar på skulptur. Många olika alternativ! Alla våra keramikkurser leds av erfarna och utbildade cirkelledare. 

  • Verkstad i Malmö: ABF Mosaiken på Porslinsgatan 3
  • Verkstad i Lomma: ABF Lomma på Kaptensgatan 4

➜ Alla våra keramikkurser

Verktyg och lera

Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Materialkostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning. Lera finns att köpa på plats på ABF.

Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Godkänt material för cirkelverksamhet

De glasyrer och leror som används är godkända för cirkelverksamhet. Du använder den lera som ABF tillhandahåller.

Folkbildning och keramik

Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning. Vi har inga ateljéer eller studioverksamhet, utan erbjuder studiecirklar i keramik. Om du vill leda en egen grupp inom keramik, kontakta oss!

Två omgångar vår och höst

Varje vår- och hösttermin släpps keramikkurserna i två omgångar på hemsidan. Du kan inte anmäla dig före kurserna har släppts.  

Anmälan och kostnad

Priserna varierar beroende på keramikkurs och längd. Anmäl dig på vår hemsida, du hittar alla våra keramikkurser här.