Hoppa till huvudinnehåll

ABF startar skrivarkurs för arbetare

Publicerad

ABF och LO lanserar en ny digital skrivarkurs för LO-medlemmar. Kursledare är den prisbelönta författaren Anneli Jordahl. Fokus kommer att ligga på ämnen som klass och olika metoder för skrivande.

Fotograf: Kajsa Göransson.

Skrivarkursen riktar sig enbart till LO-medlemmar. Under fem digitala utbildningstillfällen under våren kommer deltagarna att möta andra skrivarintresserade från hela landet för att tillsammans prova på olika metoder för skrivande. Övningar varvas med samtal om bland annat klass.

– Arbetarklassen är ingen homogen grupp, det finns många olika röster därifrån. Att gå den här kursen handlar om att ta chansen att berätta sin historia på sina villkor, säger Michael Jonsson, nationell samordnare på ABFs förbundsexpedition.

Skrivarkursens huvudledare är Anneli Jordahl, prisad författare, litteraturkritiker och journalist. Hon har under sin författarkarriär ofta tagit avstamp i arbetarklasskildringar och intresserar sig för att skildra olika maktperspektiv i samhället och vardagen.

– Gläder mig åt att leda den här kursen i skönlitterärt skrivande. Komma igång är alltid svårast, för både nybörjaren och den erfarne författaren. Tillsammans kan vi få en skjuts och komma vidare. Välkomna att söka! säger Anneli Jordahl, författare och kursledare.

Skrivarkursen börjar 27 april och avslutas den 22 juni. Sista anmälningsdag är den 31 mars 2021.

Läs mer om skrivarkursen.