Hoppa till huvudinnehåll

ABF livesänder under krisberedskapsveckan

Publicerad

Under krisberedskapsveckan 27 september till 3 oktober bjuder ABF in till två livesända samtal och en workshop om krisberedskap som solidarisk handling med bland annat inrikesminister Mikael Damberg.

Foto: Pixabay

Krisberedskap som en solidarisk handling

Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj som samordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). ABFs program inleds i år av inrikesminister Mikael Damberg och hans bild av hur regeringen arbetar med vårt civila försvar. I följande livesamtal berättar sociologen Daniel Lindvall om samhällets och demokratins utmaningar i skuggan av klimatkrisen. Samtalsserien avslutas med en workshop ledd av Frida Palmquist, projektledare på ABF Skåne, med fokus på deltagarnas egna roll i beredskapen.

Bunkra grannar, inte toapapper!

Forskningen visar att goda relationer till sina grannar kan vara livsviktigt i kris och därför har ABF under lång tid arbetat för att stärka hemberedskapen i våra bostadsområden.

Vad har att hjälpa sin åldrande granne med att handla mat och odla i pallkragar på gården med krisberedskap att göra? ABF Skåne, ABF Västra Götaland och ABF Örebro samarrangerar två samtal och en workshop under krisberedskapsveckan för att fler ska få en förståelse för, och introduktion till, vad det innebär att preppa tillsammans.

Vill du veta mer om ABFs satsning på prepping och hemberedskap? Gå till www.abf.se/prepping

Program

  • Måndag 27e september, klockan 18.00-18.30: Hur samhället preppar tillsammans med Mikael Damberg.
  • Tisdag 28e september, klockan 18.00-19.00: Demokrati i klimatkrisens tid med Daniel Lindvall.
  • Onsdag 29e september, klockan 18.00-19.00: Workshop - Krisberedskap som solidarisk handling med Frida Palmquist.

Läs mer i Facebook-eventet och anmäl ditt intresse.

 

ABF får ekonomiskt stöd från myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att öka den enskildes förmåga att förebygga och hantera olyckor, allvarliga händelser och kriser. Vi tror att den enskildes förmåga stärks tillsammans med andra.