Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF- Mitt i Stan

Läs mer om vår dagliga verksamhet "Mitt i Stan"

Besöksadress: Kiliansgatan 9, Lund

 

ABF- Mitt i Stan
På ABF MittSkåne finns den dagliga verksamheten ”Mitt i Stan”. Vår inriktning är Jordens resurser, Träning och Hälsa, Bildning och Kultur.

Vi anser att staden tillhör oss alla! Vi använder staden som vårt arbetsfält, vi finns på Kiliansgatan 9, mellan Domkyrkan och Mårtenstorget, Mitt i Stan!

Våra deltagare får förutsättningar att utveckas och växa med "Mitt i Stan". Vi arbetar tillsammans för att varje deltagare ska känna stor delaktighet och meningsfullhet.

I vår verksamhet arbetar vi med följande inriktningar:

Jordens resurser – Vi skapar i vår ateljé med miljön i fokus. Att inte bidra till ett slit och släng-samhälle är viktigt för oss. Därför ger vi gamla, skänka, återvunna saker nytt liv.

Kultur – För oss är Kultur en viktig och inspirerande del i vår verksamhet! . Vi besöker utställningar, teater, bio och andra kulturarrangemang. Detta ingår i Mitt i Stan utan merkostnad för våra deltagare. VI har även en stor musikverksamhet där man som deltagare kan lära sig spela instrument, sjunga i kör, spela in låtar i vår studio eller spela in sin egen musikvideo eller film. Vi är med och spelar på olika kulturarrangemang i både Sverige och utomlands.

Träning och hälsa – för alla! Vi på Mitt i Stan lever efter att Träningen tillhör oss alla! Träning och allsidig kost ger oss en chans att orka med allt som vardagen innebär. Därför tar vi på träningskläderna och går och tränar tillsammans och hjälper våra kroppar att få må bra. Träning och simkort ingår för våra deltagare.

Bildning - vi erbjuder undervisning efter önskemål från våra deltagare. Vi har studiecirklar i engelska, sociala medier, matlagning och dans. Om det finns andra önskemål kommer vi att försöka uppfylla dessa i möjligaste mån.

Alla har rätt till staden! Därför går Mitt i Stan ut och äter på restaurang två dagar i veckan samt på hemlagad lunch en gång i veckan.

Vi hjälper till med praktikplatser vid önskemål.

Vad du som deltagare tycker och tänker är viktigt för oss, här kommer alla deltagare till tals och vi lyssnar önskemål och försöker tillgodose dem i möjligaste mån.

Vill du veta mer? Vi har utbildad engagerad och positiv personal All personal har adekvat utbildning inom vård och omsorg, erfarenhet av liknande arbete, samt goda kunskaper om målgruppen. Personalen som undervisar har även en pedagogisk kompetens.Verksamheten är godkänd av IVO och Lunds kommun.

Om du tillhör LSS § 1:1 och vill veta mer eller anmäla ditt intresse kontakta
Jacqueline Hansson Verksamhetschef LSS-verksamheten
Telefonnummer: 046-211 80 30
E-postadress: jacqueline.hansson@abf.se

Broschyr om "ABF Mitt i Stan"

Affisch om "ABF Mitt i Stan"